Печени картофи с плънка от грах и моцарела
Необходими продукти:
картофи
моцарела
грах (консервиран или сварен)
кедрови ядки - по желание
зехтин
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте хубаво картофите с помощта на четка и ги сложете да се варят в продължение на 12 - 15 минути. След това отцедете водата и разрежете картофите на две. С лъжица махнете част от вътрешната им част. Това е добре да се направи, докато още горещи, за да ви бъде по-лесно.
Направете плънката. За целта нарежете моцарелата на малки кубчета, смесете с граха, кедровите ядки и малко зехтин (може да използвате и масло).
Намажете картофените "купички" със зехтин, напълнете ги с получената плънка, поръсете с пипер, сол и сложете ястието във фурната. Нека се пече 10 минути, след което включете фурната на функция грил за още 5 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Печени картофи с плънка от грах и моцарела