Печени картофи с лук и подправки
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, добре измити и нарязани на малки кубчета
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици пресен розмарин, ситно нарязан
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка сол кашер
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Прехвърлете картофите в голяма купа и добавете останалите съставки.
- Разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно и разпределете в тавата.
- Печете около 30-40 минути до златисто кафяв цвят, като ги разбъркате по средата на печенето.
- Поднесете ароматните картофки като гарнитура към месо, риба, яйца или друго, според вкуса.
Приятен апетит!
Снимка: selfproclaimedfoodie.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Цели печени картофи с билки и кашкавал
Коментари към Печени картофи с лук и подправки