Печени картофи с масло и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 40 грама безсолно масло, разтопено
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
- 20 грама пармезан, настърган на ситно
- 30 грама галета
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Измийте старателно картофите и ги нарежете на филийки с дебелина 4-5 милиметра, без да ги отрязвате до края.
- Разпределете картофените хармоники в тава и ги поръсете с 1/2 от разтопеното масло.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и поръсете с магданоза.
- Печете в продължение на 1 час и извадете от фурната.
- Смесете пармезана с галетата и разпределете сместа върху картофите.
- Поръсете с останалото разтопено масло и печете още 10 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги горещи и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Печени картофи с крема сирене
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи със сирене Пекорино
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с горчица, чесън и сусам
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
Коментари към Печени картофи с масло и пармезан