Печени картофи с лук и мащерка
Необходими продукти:
1,5 килограма картофи
3 - 4 глави лук
8 - 10 стръка мащерка
50 - 60 милилитра зехтин или олио + 2 супени лъжици
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите (с пресни се получава много по-вкусно). Сложете ги в тенджера с вода и нека се варят в продължение на около 5 минути. След това отцедете водата и ги прехвърлете в подходящ съд, подсолете, овкусете с пипер и залейте с 50 - 60 милилитра зехтин или растително олио и разбъркайте старателно.
Изсипете картофите в тава, чието дъно предварително сте подмазали с 2 супени лъжици зехтин или олио и сте сложили мащерката и лука, нарязан на едри кръгчета. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна до готовност. Трябва да се образува румена коричка на повърхността.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Печени картофи с лук и мащерка