Печени картофи с чесън и мащерка
Необходими продукти:
- 1 1/2 килограма картофи /малки по размер/
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 2 глави чесън, почистени
- 1/2 супена лъжица магданоз
- 1/2 лимон, нарязан на кръгчета
- 5-6 стръка мащерка
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно картофите и ги разрежете на филийки, без да ги отрязвате до края.
- Смесете зехтина и разтопеното масло.
- Сложете картофите в тава и ги поръсете с 1/3 от маслената смес.
- Около тях разпределете чесъна, магданоза, мащерката и лимона.
- Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
- Печете картофите в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.
- След 30 минути ги поръсете с втората 1/3 от маслената смес, а последната използвайте малко, преди да ги извадите от фурната.
- Сервирайте картофките топли.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Цели печени картофи с билки и кашкавал
Коментари към Печени картофи с чесън и мащерка