Печени картофи с лук, мащерка и оцет
Необходими продукти:
750 грама дребни картофи
350 грама дребен лук
2 супени лъжици зехтин
2-3 стръка мащерка
4 супени лъжици балсамов оцет
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете картофите на две части (ако предпочитате, обелете), лука също нарежете на 2-3 части.
Сложете картофите в тава, върху тях лука, добавете зехтина и разбъркайте хубаво. Покрийте с фолио.
Поставете съда в предварително загрята до 180 градуса фурна, увеличете градусите до 200 и оставете картофите да се приготвят в продължение на 20 минути.
След това увеличете температурата до 230 градуса, махнете фолиото, овкусете със сол и черен пипер, налейте оцета и сложете мащерката.
Върнете ястието във фурната за още 30 минути, като на всеки 5 разбърквате.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Печени картофи с лук, мащерка и оцет