Запечени картофи с чесън, гъби и лук
Необходими продукти:
6 средни картофа
500 грама бели гъби
1 голяма глава лук
50 милилитра зехтин
3-4 скилидки чесън
сол на вкус
любими подправки: розмарин, чубрица, босилек, джинджифил, куркума, червен пипер, смлян дафинов лист, черен пипер, целина, кориандър, магданоз...
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и лука, нарежете ги на дебели кръгчета (1-1,5 сантиметра). Измийте гъбите, оставете ги цели.
Смесете подготвените продукти, добавете чесъна, подсолете на вкус, сложете подправки по избор и налейте зехтина. Разбъркайте всичко и изпечете във фурната за около 40 минути.
Поднесете ястието с украса от пресни зеленчуци, зелен лук или поръсено с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Запечени картофи с чесън, гъби и лук