Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
![Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/180329154610kartofi.jpg)
Необходими продукти:
- 5 супени лъжици патешка мас
- 200 грама картофи
- 8 скилидки чесън
- 8 клонки мащерка
- морска сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса.
Обелете и нарежете картофите.
Леко ги сварете за 7-8 минути, до полуготовност. Прецедете ги и внимателно ги сложете в гевгир и ги отцедете от излишната течност.
Сложете патешката мазнина в огнеупорен тиган, който поставете във фурната за 5 минути.
Добавете прецедените картофи в тигана с мазнината, след това поръсете с необелените скилидки чесън, мащерка и морска сол. Разбъркайте, за да се покрият с мазнина всички картофи.
Върнете във фурната и печете за още 45-60 минути, докато картофките станат хрупкави и златисти.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи с домати, бекон и сирене във фолио
- Печени картофи с лук и подправки
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, соев сос и зелен лук
- Печени картофи с чесън и червен пипер
Коментари към Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка