Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка

Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка

Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка - изображение

Необходими продукти:

  • 5 супени лъжици патешка мас
  • 200 грама картофи
  • 8 скилидки чесън
  • 8 клонки мащерка
  • морска сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса.

Обелете и нарежете картофите.

Леко ги сварете за 7-8 минути, до полуготовност. Прецедете ги и внимателно ги сложете в гевгир и ги отцедете от излишната течност.

Сложете патешката мазнина в огнеупорен тиган, който поставете във фурната за 5 минути.

Добавете прецедените картофи в тигана с мазнината, след това поръсете с необелените скилидки чесън, мащерка и морска сол. Разбъркайте, за да се покрият с мазнина всички картофи.

Върнете във фурната и печете за още 45-60 минути, докато картофките станат хрупкави и златисти.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения