Печени картофи в чесново масло с пармезан
Необходими продукти:
5 картофа
100 грама масло
5 супени лъжици настърган пармезан
1 супена лъжица сметана
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус и по желание
магданоз или копър по желание
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги сварете (но не прекалявайте с варенето). Извадете от водата и разрежете всеки на две части, без да ги обелвате.
Към размекнатото масло прибавете настъргания пармезан, лъжица сметана и обелените и намачкани скилидки чесън. Ако желаете овкусете със сол и пипер, добавете нарязани зелени подправки (магданоз, копър...).
С получената ароматна комбинация намажете картофените половинки, подредете ги в тава и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 10 - 15.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Печени картофи в чесново масло с пармезан