Печени картофи в царевична панировка

Необходими продукти:
- 10 картофа
- 5 супени лъжици зехтин или друга растителна мазнина
- 5 супени лъжици царевично брашно
- сол, черен пипер и други подходящи за картофи подправки
Начин на приготвяне:
Хубаво е да изберете картофи с максимално еднакъв размер, за да може резените също да бъдат еднакво големи и да се изпекат равномерно за еднакво време..
Обелете, измийте картофите, разрежете напречно всеки от тях на 4 парчета.
Сложете в купа и полейте със зехтина, поръсете с подправките и царевичното брашно, подсолете. Разбъркайте и сложете четвъртинките в тава, след което ги изпечете във фурната на 200-220 градуса. Картофите трябва да бъдат меки отвътре и с хрупкава коричка отвън.
Сервирайте ги, докато са горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Цели варено-печени картофи в масло с розмарин
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Печени картофи с чесън, соев сос и зелен лук
- Печени картофи с лук и мащерка
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
Коментари към Печени картофи в царевична панировка