Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи в царевична панировка

Печени картофи в царевична панировка

Печени картофи в царевична панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 10 картофа
  • 5 супени лъжици зехтин или друга растителна мазнина
  • 5 супени лъжици царевично брашно
  • сол, черен пипер и други подходящи за картофи подправки

 

Начин на приготвяне:

Хубаво е да изберете картофи с максимално еднакъв размер, за да може резените също да бъдат еднакво големи и да се изпекат равномерно за еднакво време..

Обелете, измийте картофите, разрежете напречно всеки от тях на 4 парчета.

Сложете в купа и полейте със зехтина, поръсете с подправките и царевичното брашно, подсолете. Разбъркайте и сложете четвъртинките в тава, след което ги изпечете във фурната на 200-220 градуса. Картофите трябва да бъдат меки отвътре и с хрупкава коричка отвън.

Печени картофи

Сервирайте ги, докато са горещи.

Печени картофи


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиБотаникаНовиниЛечения