Печени картофи в бира с чесън и подправки
Необходими продукти:
700 грама картофи
500 милилитра бира
3 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън
черен пипер, сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги нарежете на дълги парчета (не ги белете). Изсипете ги в дълбока купа, налейте бирата и оставете да престоят около 30 минути. След това отцедете течността, намажете картофите със зехтина, натрийте с чесън, поръсете с подправки на вкус и разбъркайте, за да може да се овкусят хубаво. Прехвърлете ги в тава и поставете във фурната. Нека се пекат при 220 градуса в продължение на около 40 минути. Трябва да придобият тъмен златист цвят.
Ако печете при 180 и покриете ястието с фолио, ще получите меки картофи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Печени картофи в бира с чесън и подправки