Печени картофи с горчица, чесън и сусам
Необходими продукти:
5-6 средни картофа (около 600-650 грама общо)
1-2 скилидки чесън
2 супени лъжици сусамово олио (или слънчогледово) + малко за подмазване на съда
1 супена лъжица (с връх) дижонска горчица
1-1,5 супени лъжици сурови бели сусамови семена
сол, черен пипер и други подправки по ваш избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрее при 190 градуса. Картофите измийте. Добре е да изберете такива с тънка кора или пресни.
Скилидките чесън обелете и намачкайте в съд с вместимост 3 литра, прибавете 2 супени лъжици сусамово олио и 1 супена лъжица от горчицата. Разбъркайте.
Картофите нарежете на едри парчета и сложете в готовата марината. Старателно разбъркайте с ръце, за да може да се овкусят от всички страни.
След това ги изсипете в намазнена тава и покрийте с лист алуминиево фолио.
Изпечете във фурната за 30-35 минути.
Пет минути преди да изтече посоченото време, махнете покритието, подправете картофите на вкус, поръсете със сусамовите семена и върнете във фурната до пълна готовност на ястието.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Печени картофи с горчица, чесън и сусам