Печени картофи с чесън и червен пипер
Необходими продукти:
няколко средно големи картофа
2-3 скилидки чесън
4 супени лъжици олио
сол и смлян червен пипер на вкус
кашкавал или друг вид сирене по желание
Начин на приготвяне:
Пригответе картофите на пара до полуготовност, като предварително обелите (може и да сварите, но внимавайте да не се напукат или да се разварят прекалено).
Когато се охладят, направете недълбоки разрези с нож по повърхността им.
Намачкайте скилидките чесън, смесете ги с малко олио, подправете със сол и смлян червен пипер на вкус. С тази комбинация намажете полусварените картофи отгоре. Ако ви остане от нея, може да ги покриете целите.
Подредете ги в тава и изпечете в загрята фурна (200 градуса).
Около 15 минути са достатъчни за получаването на вкусни картофки. Готовността проверявайте с помощта на вилица.
Ако желаете, настържете кашкавал или друго сирене, поръсете отгоре и запечете, докато то се разтопи.
Добър апетит!
Снимка: otvetin.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
Коментари към Печени картофи с чесън и червен пипер