Печени картофи с чесън, соев сос и зелен лук
Необходими продукти:
500 грама картофи
4 супени лъжици соев сос
100 грама растително олио
5 скилидки чесън
прясно смлян черен пипер на вкус
зелен лук на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета, залейте с гореща вода и сложете на котлона. Когато водата заври, затворете съда с капак и нека се приготвят в продължение на 10 минути. Не слагайте сол!
През това време нарежете на ситно чесъна и го намачкайте със сол.
Смесете соевия сос и олиото.
Прибавете чесъна и прясно смлян черен пипер.
Разбийте всичко хубаво с помощта на вилица.
Картофите вече трябва да са готови. Изсипете ги в гевгир, за да се отцеди водата, след това ги прехвърлете в тава, чието дъно сте застлали с хартия за печене.
Залейте с получения ароматен сос и поставете ястието да се пече във фурната при 180 - 200 градуса в продължение на 15 - 20 минути.
Докато се приготвя, нарежете зеления лук на ситно.
С него поръсете готовите картофи и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с чесън и червен пипер
- Цели печени картофи с млечен сос
Коментари към Печени картофи с чесън, соев сос и зелен лук