Печени картофи с крема сирене
Необходими продукти:
- 1 килограм ситни пресни картофи
- 60 грама масло
- половин връзка пресен копър
- сол, черен пипер, чесън на прах
- 1 главичка червен лук
- 225 грама крема сирене, натурално
Начин на приготвяне:
Почистете картофите с телче или едра сол. Разполовете и ги сложете в тава. Разтопете маслото, разпределете го върху тях и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете картофите за 30 минути, охладете и ги сложете в купа. Добавете крема сиренето, червения лук, нарязан ситно и копъра. Подправете със сол, черен пипер и чесън на прах според вкуса ви. Разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thesuburbansoapbox.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
- Печени картофи със сос от авокадо и чесън
- Печени картофи в пикантен доматен сос с чесън и бяло вино
Коментари към Печени картофи с крема сирене