Печени картофи със сирене Пекорино

Печените картофи са засищащо и лесно за приготвяне топло предястие. Предлагаме ви една рецепта за тях, включваща сирене Пекорино и галета. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме около 1 час. Да започваме!
Необходими продукти
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната до около 220 градуса. Обелете картофите и ги сложете в купа със студена вода, за да не потъмнеят.
Сложете един картоф в голяма дървена или метална лъжица. С остър нож направете резени по ширина - не до долу, а докато ножът опре ръба на лъжицата. Оставяйте по-малко от половин сантиметър между всеки резен. Върнете картофа в купата с вода и повторете с останалите.
Когато направите резени на всички картофи, ги наредете в малка тавичка. Изсипете върху тях половината от маслото и ги подправете със сол и черен пипер.
Печете в предварително загрятата фурна около 40 минути. Извадете от фурната и изсипете върху тях останалото разтопено масло. Поръсете със сиренето и галетата. Върнете във фурната и печете още 20 минути, докато станат златисто-кафеви.
Поднесете изпечените картофи, докато са още топли.
Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи в царевична панировка
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с масло и пармезан
Коментари към Печени картофи със сирене Пекорино