Печени картофи с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
4 картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
5 супени лъжици заквасена сметана
150 грама кашкавал
200 грама гъби
зехтин
масло
сол
пипер
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите (без да ги обелвате), полейте ги със зехтин или масло, подсолете и надупчете с вилица на няколко места. Застелете дъното на тава с алуминиево фолио, подредете картофите, загрейте фурната до 220 градуса и ги изпечете. Необходими са около 50 - 60 минути, за да омекнат. Готовността проверете с помощта на вилица.
Обелете лука и го нарежете на кубчета. Измийте гъбите под течаща вода, тях нарежете на парчета. Изпържете лука в масло, след това добавете гъбите и оставете да се задушават на бавен огън в продължение на 30 минути.
Когато готовите картофи изстинат, разрежете ги на две и оформете "лодки", отстранявайки вътрешната част.
Към гъбите и лука добавете чесъна, сметаната, настъргания кашкавал (оставете малко за поръсване), нарязания пресен магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте.
Напълнете картофените лодки с получената смес, поръсете със заделения кашкавал и сложете във фурната на средна температура за 15 - 20 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Печени картофи с гъби и кашкавал