Печени картофи с бадемово мляко и бадеми
Необходими продукти:
- 600 грама пресни картофи, нарязани на кръгчета
- 600 грама сладки картофи, обелени и нарязани на кръгчета
- 4 супени лъжици зехтин екстра върджин
- сол и бял пипер (или черен пипер) на вкус
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 малка глава лук, наситнена
- 3 супени лъжици брашно
- 2 1/2 чаши бадемово мляко
- 1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
- 30-50 грама филирани бадеми
- 2 чаени лъжички прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Овкусете картофите с 2 супени лъжици зехтин, чесън на прах, сол и бял пипер. Разпределете ги на равен слой в 2 тавички, покрити с хартия за печене. Изпечете за 20-25 минути или докато омекнат и започнат да покафеняват.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин и запържете лука, докато омекне и стане златистокафяв. Добавете брашното, овкусете със сол и бял пипер, разбъркайте 1 минута. Изсипете бадемовото мляко, увеличете топлината и гответе, без да спирате да бъркате, докато сосът се сгъсти (около 3 минути).
Разпределете сгъстения сос в двете тавички с изпечени картофи и поръсете с червен пипер и филирани бадеми. Запечете в силно загрята фурна за 1 до 5 минути или докато бадемите започнат да покафеняват.
Охладете за 10 минути и сервирайте печените картофи с прясна мащерка по желание.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Печени картофи с бадемово мляко и бадеми