Печени картофи със сос от яйца и кашкавал
Необходими продукти:
- 20-22 неголеми картофа
- 5 яйца
- 170 грама кашкавал
- 1 супена лъжица сол
- щипка смлян черен пипер
- 4 скилидки чесън
- 50 грама масло
- 150 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте и направете във всеки по няколко разреза по дължината, като се срязвате докрай (в основата трябва да останат няколко несрязани сантиметра).
Сложете ги за 15 минути във вряща и предварително подсолена вода, след което ги извадете и ги подредете в обилно подмазана с масло тава, като картофите трябва да бъдат с разрезите нагоре. Поръсете с наситнения чесън.
Смесете яйцата с едро рендосания кашкавал и разпределете соса върху картофите. Подправете и налейте водата, след което поставете за час във фурната, включена на 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnyashka.org
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Запеканка с пащърнак, картофи и яйца
- Картофи с кайма и домати на фурна
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Картофен огретен със сметана
Коментари към Печени картофи със сос от яйца и кашкавал