Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи със сос от яйца и кашкавал

Печени картофи със сос от яйца и кашкавал

Печени картофи със сос от яйца и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 20-22 неголеми картофа
  • 5 яйца
  • 170 грама кашкавал
  • 1 супена лъжица сол
  • щипка смлян черен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 50 грама масло
  • 150 милилитра вода


Начин на приготвяне:

Обелете картофите, измийте и направете във всеки по няколко разреза по дължината, като се срязвате докрай (в основата трябва да останат няколко несрязани сантиметра).

Сложете ги за 15 минути във вряща и предварително подсолена вода, след което ги извадете и ги подредете в обилно подмазана с масло тава, като картофите трябва да бъдат с разрезите нагоре. Поръсете с наситнения чесън.

Смесете яйцата с едро рендосания кашкавал и разпределете соса върху картофите. Подправете и налейте водата, след което поставете за час във фурната, включена на 180 градуса.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnyashka.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения