Печени картофи в сметана с домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 1 домат
- 3 яйца
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- кашкавал и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на тънки кръгчета картофите. Изсипете ги в купа и поръсете с подправките. Разбъркайте с ръце.
Домата нарежете на тънки шайби. Ако предпочитате, попарете и обелете предварително.
Разбийте яйцата с малко сол, прибавете сметаната и отново разбийте с вилица до получаване на еднородна течност.
С тази смес залейте картофите, разбъркайте ги и прехвърлете в тава. Може да използвате стъклена, силиконова, метална или тиган без дръжка.
Отгоре подредете доматените кръгчета, поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната на 180 градуса. Между 20 и 40 минути са необходими, проверявайте готовността на картофите.
Охладете ястието и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Печени картофи в сметана с домати и кашкавал