Картофена баница с кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм картофи
4-5 стръка прясна мащерка
300 грама твърд кашкавал
35 милилитра слънчогледово олио или зехтин
1 чаена лъжица смлян кимион
1 чаена лъжица смлян червен пипер
100 грама заквасена сметана с висока масленост
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на колкото може по-тънки кръгчета. Кашкавала настържете.
Смесете в купа сметаната с подправките, солта, мащерката и добавете олиото/зехтина.
Потопете картофените кръгчета в получения сос, след което сложете във фолио, разпределяйки по три слоя в "пакетче" (или по ваш избор). По повърхността поръсете настъргания кашкавал и увийте плътно във фолиото.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 минути.
Може да не правите отделни порции, а да увиете във фолио всичките картофи. В този случай ще трябва повече време за печене.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Картофена баница с кашкавал