Печени зеленчуци в доматен сос с чесън
Необходими продукти:
1 патладжан
1 средна тиквичка
2 сладки червени чушки
2 средни глави лук
3 супени лъжици зехтин
3-4 скилидки чесън
щипка кимион
щипка риган
щипка смлян кориандър
2 супени лъжици доматено пюре
4 средни домата
малка връзка магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте зеленчуците. Патладжана и тиквичката нарежете на кръгчета (със средна дебелина), а чушките - на кубчета.
Смесете в купа нарязаните на ситно лук и чесън, прибавете зехтина, подправките и запържете всичко за 5 минути.
Измийте доматите, попарете ги, след това обелете и смелете с помощта на блендер. Изсипете ги в съда със запръжката, добавете и доматеното пюре. Оставете сосът да се задушава около 5 минути.
Подредете зеленчуците в тава, редувайки кръгчета тиквички с кръгчета патладжан и парченца чушки (добавете и кръгчета домати, ако желаете). Залейте ги с доматения сос и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Покрийте съда с фолио и поставете във фурната. Нека ястието се пече при температура от 200 градуса в продължение на около 40 минути (или до омекване на зеленчуците).
Поднесете ги с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: adme.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ НАТУРАЛНО АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВЕЖИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С МАСЛО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
Коментари към Печени зеленчуци в доматен сос с чесън