Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени броколи с картофи, бекон, пилешко и кашкавал

Печени броколи с картофи, бекон, пилешко и кашкавал

Печени броколи с картофи, бекон, пилешко и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама броколи
  • 5 картофа
  • 2 глави лук
  • 150 грама ивици бекон
  • 100 грама сварено пилешко месо
  • 150 грама готварска сметана (33% масленост)
  • 2 яйца
  • 100 грама настърган кашкавал
  • 1 супена лъжица галета
  • захар
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Сварете броколите в подсолена вода до полуготовност. След това ги изплакнете със студена вода и ги оставете да се отцедят добре.

Картофите сварете, охладете, обелете и нарежете на тънки парчета.

Ивиците бекон изпържете в собствена мазнина със ситно нарязания кромид и прибавете към тях свареното пилешко.

След това подредете в тава продуктите на слоеве: картофите, беконът с лук и пилешко, броколите.

Сметаната комбинирайте с яйцата, подправете с черен пипер и сол. С тази смес залейте продуктите в тавата, поръсете ги с настъргания кашкавал, към който сте добавили галетата, малко захар и изпечете ястието във фурната за 25-30 минути.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияИсторияЛюбопитноНовиниХранене при...ДиетиАлт. медицинаБотаникаЛайфстайлЛечения