Печени броколи с картофи, бекон, пилешко и кашкавал

Необходими продукти:
- 450 грама броколи
- 5 картофа
- 2 глави лук
- 150 грама ивици бекон
- 100 грама сварено пилешко месо
- 150 грама готварска сметана (33% масленост)
- 2 яйца
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 супена лъжица галета
- захар
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете броколите в подсолена вода до полуготовност. След това ги изплакнете със студена вода и ги оставете да се отцедят добре.
Картофите сварете, охладете, обелете и нарежете на тънки парчета.
Ивиците бекон изпържете в собствена мазнина със ситно нарязания кромид и прибавете към тях свареното пилешко.
След това подредете в тава продуктите на слоеве: картофите, беконът с лук и пилешко, броколите.
Сметаната комбинирайте с яйцата, подправете с черен пипер и сол. С тази смес залейте продуктите в тавата, поръсете ги с настъргания кашкавал, към който сте добавили галетата, малко захар и изпечете ястието във фурната за 25-30 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИОМИН таблетки 450 мг * 120
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ТОРН CRUCERA-SGS СУЛФОРАФАН капсули * 60
Безплатна доставка за България!СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
БИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 60
НовВИРАЛ ПРОТЕКТ капсули * 30 ХЕРБАМЕДИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Намалете високата температура със суров картоф
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Печени броколи с картофи, бекон, пилешко и кашкавал