Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени бобени кюфтета със сусам, магданоз и червен лук

Печени бобени кюфтета със сусам, магданоз и червен лук

Печени бобени кюфтета със сусам, магданоз и червен лук - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама сварен боб мунг
  • 1 глава червен лук
  • 1 връзка пресен магданоз
  • сол, черен пипер, кимион
  • 20 грама сусам
  • 2 филийки сух хляб
  • 2 разбити яйца
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • 2 стръка пресен джоджен


Начин на приготвяне:


В купичка смесете натрошените филийки хляб с яйцата и киселото мляко. Разбъркайте и добавете солта, черния пипер и кимион според вкуса ви. Сипете боба в блендер и разбийте до хомогенност.

Сложете го в купа и прибавете нарязани ситно джоджен, магданоз, червен лук и сусам. Комбинирайте двете смеси, разбъркайте добре и оформете кюфтета.

Застелете тавичка с лист пергамент и ги подредете. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Поднесете топли и им се насладете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: samibloom.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаникаСнимки