Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква

Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква

от 27 окт 2014г.
Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

свински ребра

розмарин

мащерка

градински чай

За гарнитура:

червен и бял боб

тиква

чесън

дафинов лист

зърна черен пипер

 

За соса:

250 милилитра тъмна бира

150 грама доматено пюре

лютивка

соев сос

мед

ябълков оцет

намачкан чесън

червен пипер

 

количествата на основните продукти определете според предпочитанията си и желания брой порции, а подправки за направата на соса сложете на вкус.

 

Начин на приготвяне:

Направете разрези по ребрата, оформяйки ромбове, както се вижда на снимката.

Налейте бирата в подходящ съд и поставете на котлона.

Нека се вари в продължение на няколко минути.

След това добавете доматеното пюре, лютивката, соевия сос, меда, малко ябълков оцет, намачкан чесън и червен пипер. Оставете сосът да се приготвя на слаб огън за около 5 минути.

Вземете подходящ съд за печене, налейте на дъното половината от соса, сложете ребрата и залейте с останалата марината.

Оставете да се маринова на хладно място за едно денонощие.

На следващия ден сварете двата вида боб поотделно.

При варенето добавете дафинов лист, черен пипер на зърна и свинска кожа (може и без нея).

Докато бобът се приготвя (трябва да се свари до полуготовност), нарежете тиква на кубчета (2 см), които запържете леко в свинска мас.

Извадете месото от съда с маринатата, последната премахнете с помощта на лопатка и съберете в купа. Ребрата сложете върху решетка.

Измийте съда (или използвайте друг), изсипете в него двата вида боб, скилидки чесън (1 глава), розмарин, мащерка, градински чай. Залейте с гореща вода, сложете сол на вкус и поставете във фурната на най-ниското ниво.

Решетката с ребрата поставете върху съда с боба и билките.

Нека ястието се приготвя в продължение на 2 часа. През това време обърнете веднъж ребрата и намажете с разредена с вода марината.

10 минути преди да извадите ребрата от фурната, махнете билките и добавете кубчетата пържена тиква.

Боба сложете в затоплена порцеланова чиния, върху тях ребърцата, тиква и украсете с пресен розмарин.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Запечен боб с лук и чесън Запечен боб с лук и чесън
  • Бобена фантазия със зеленчуци Бобена фантазия със зеленчуци
  • Свински ребърца по канадски Свински ребърца по канадски
  • Печен боб с лук Печен боб с лук
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
4.30лв. / 2.20 €

МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г

ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
37.16лв. / 19.00 €

ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл

ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
22.50лв. / 11.50 €

ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл

БИОХЕРБА БИРЕН ШАМПОАН С КОМПЛЕКС ВЕГАН ПРОТЕИНИ И РОЗМАРИН 250 мл
5.38лв. / 2.75 €

БИОХЕРБА БИРЕН ШАМПОАН С КОМПЛЕКС ВЕГАН ПРОТЕИНИ И РОЗМАРИН 250 мл

ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
83.00лв. / 42.44 €

ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.

АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
34.80лв. / 17.79 €

АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл

Коментари към Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква
    www.framar.bg 
    на 04 December 2025 в 13:08
    Коментирайте "Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Тиква - полезни свойства и противопоказания
  • Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
  • Домашно лечение на синузит с чесън и мед
  • 5 вреди от честото консумиране на чесън
  • Крият ли рискове за здравето печените чушки
  • Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
  • Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
  • Защо е полезна маската за коса с бира
  • Боб с наденица и кисело зеле
  • Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна ИрландияНевиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

от 04 дек 2025г.Прочети повече
Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата сиСамотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

от 03 дек 2025г.Прочети повече
Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е боленЕдин на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

от 03 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 34 дни, 2 часа и 4 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 43 дни, 22 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС XII/2025 НИКОЛАЙ АЛЕКСИЕВ

РЕВАЛИД РЕВИТАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН 250 мл

ПРИМЛАЙФ ФЕРОФОЛИК капсули * 30

ПРОКСЕЛ ПОТЕНТ капсули * 60 НАТУРФАРМА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧАЙ ФИЛТЪР ДЕМИР БОЗАН * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:59:38

ДИМЕКС сироп 125 мл СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:52:21

A37 Коклюш

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:51:34

Детска градина "Пролет", с. Бяла река

Коментар на: Христина Боранова от 04 дек 2025г. в 08:49:13

Д-р Милка Салджийска

Коментар на: Златомира Табакова от 04 дек 2025г. в 02:55:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival