Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква
Необходими продукти:
свински ребра
розмарин
мащерка
градински чай
За гарнитура:
червен и бял боб
тиква
чесън
дафинов лист
зърна черен пипер
За соса:
250 милилитра тъмна бира
150 грама доматено пюре
соев сос
мед
ябълков оцет
намачкан чесън
червен пипер
количествата на основните продукти определете според предпочитанията си и желания брой порции, а подправки за направата на соса сложете на вкус.
Начин на приготвяне:
Направете разрези по ребрата, оформяйки ромбове, както се вижда на снимката.
Налейте бирата в подходящ съд и поставете на котлона.
Нека се вари в продължение на няколко минути.
След това добавете доматеното пюре, лютивката, соевия сос, меда, малко ябълков оцет, намачкан чесън и червен пипер. Оставете сосът да се приготвя на слаб огън за около 5 минути.
Вземете подходящ съд за печене, налейте на дъното половината от соса, сложете ребрата и залейте с останалата марината.
Оставете да се маринова на хладно място за едно денонощие.
На следващия ден сварете двата вида боб поотделно.
При варенето добавете дафинов лист, черен пипер на зърна и свинска кожа (може и без нея).
Докато бобът се приготвя (трябва да се свари до полуготовност), нарежете тиква на кубчета (2 см), които запържете леко в свинска мас.
Извадете месото от съда с маринатата, последната премахнете с помощта на лопатка и съберете в купа. Ребрата сложете върху решетка.
Измийте съда (или използвайте друг), изсипете в него двата вида боб, скилидки чесън (1 глава), розмарин, мащерка, градински чай. Залейте с гореща вода, сложете сол на вкус и поставете във фурната на най-ниското ниво.
Решетката с ребрата поставете върху съда с боба и билките.
Нека ястието се приготвя в продължение на 2 часа. През това време обърнете веднъж ребрата и намажете с разредена с вода марината.
10 минути преди да извадите ребрата от фурната, махнете билките и добавете кубчетата пържена тиква.
Боба сложете в затоплена порцеланова чиния, върху тях ребърцата, тиква и украсете с пресен розмарин.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
РОДОКОЛА капки 100 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Защо е полезна маската за коса с бира
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
Коментари към Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква