Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква
Необходими продукти:
свински ребра
розмарин
мащерка
градински чай

За гарнитура:
червен и бял боб
тиква
чесън
дафинов лист
зърна черен пипер
За соса:
250 милилитра тъмна бира
150 грама доматено пюре
соев сос
мед
ябълков оцет
намачкан чесън
червен пипер
количествата на основните продукти определете според предпочитанията си и желания брой порции, а подправки за направата на соса сложете на вкус.
Начин на приготвяне:
Направете разрези по ребрата, оформяйки ромбове, както се вижда на снимката.

Налейте бирата в подходящ съд и поставете на котлона.

Нека се вари в продължение на няколко минути.

След това добавете доматеното пюре, лютивката, соевия сос, меда, малко ябълков оцет, намачкан чесън и червен пипер. Оставете сосът да се приготвя на слаб огън за около 5 минути.

Вземете подходящ съд за печене, налейте на дъното половината от соса, сложете ребрата и залейте с останалата марината.


Оставете да се маринова на хладно място за едно денонощие.

На следващия ден сварете двата вида боб поотделно.

При варенето добавете дафинов лист, черен пипер на зърна и свинска кожа (може и без нея).

Докато бобът се приготвя (трябва да се свари до полуготовност), нарежете тиква на кубчета (2 см), които запържете леко в свинска мас.

Извадете месото от съда с маринатата, последната премахнете с помощта на лопатка и съберете в купа. Ребрата сложете върху решетка.

Измийте съда (или използвайте друг), изсипете в него двата вида боб, скилидки чесън (1 глава), розмарин, мащерка, градински чай. Залейте с гореща вода, сложете сол на вкус и поставете във фурната на най-ниското ниво.

Решетката с ребрата поставете върху съда с боба и билките.

Нека ястието се приготвя в продължение на 2 часа. През това време обърнете веднъж ребрата и намажете с разредена с вода марината.
10 минути преди да извадите ребрата от фурната, махнете билките и добавете кубчетата пържена тиква.

Боба сложете в затоплена порцеланова чиния, върху тях ребърцата, тиква и украсете с пресен розмарин.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
БИОХЕРБА БИРЕН ШАМПОАН С КОМПЛЕКС ВЕГАН ПРОТЕИНИ И РОЗМАРИН 250 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Боб с наденица и кисело зеле
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Печени свински ребра в бира с боб, чесън и тиква