Печена скумрия с тиквички, домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 скумрии
- 1 тиквичка
- глава кромид лук
- 3 супени лъжици сметана (заквасена)
- 1 домат
- 100 грама кашкавал
- 3-4 зърна черен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол
Начин на приготвяне:
Размразете скумрията и я нарежете на парчета.
Натрийте ги със сол, счуканите зърна черен пипер, полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Оставете рибата да се овкуси.
Обелете лука и тиквичката, нарежете ги на полукръгчета. Доматите също нарежете.
Сложете рибата в тава, добавете тиквичката, лука и разбъркайте. Покрийте със сметаната и по повърхността подредете доматените резени. Подсолете на вкус.
Изпечете за 15 минути във фурната при температура от 200 градуса. Пет-шест минути преди ястието да бъде готово, го поръсете с настърган кашкавал. Когато той се разтопи, извадете ястието от фурната и може да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Печена скумрия с тиквички, домати и кашкавал