Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печена скумрия с тиквички, домати и кашкавал

Печена скумрия с тиквички, домати и кашкавал

Печена скумрия с тиквички, домати и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 скумрии
  • 1 тиквичка
  • глава кромид лук
  • 3 супени лъжици сметана (заквасена)
  • 1 домат
  • 100 грама кашкавал
  • 3-4 зърна черен пипер
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Размразете скумрията и я нарежете на парчета.

Натрийте ги със сол, счуканите зърна черен пипер, полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Оставете рибата да се овкуси.

Обелете лука и тиквичката, нарежете ги на полукръгчета. Доматите също нарежете.

Сложете рибата в тава, добавете тиквичката, лука и разбъркайте. Покрийте със сметаната и по повърхността подредете доматените резени. Подсолете на вкус.

Изпечете за 15 минути във фурната при температура от 200 градуса. Пет-шест минути преди ястието да бъде готово, го поръсете с настърган кашкавал. Когато той се разтопи, извадете ястието от фурната и може да поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съвети