Печена скумрия със зеленчуци и кашкавал във фолио
Необходими продукти:
1 скумрия
300 грама кашкавал
1 морков
1 глава лук
1 яйце
2 чаени лъжици оцет 9%
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
олио и масло
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от костите.
Направете марината, смесвайки 1 чаена чаша вода с оцета, солта и черния пипер. Нека скумрията престои в нея 40 минути.
Сварете яйцето твърдо, обелете го и нарежете ситно. Лука и моркова също нарежете ситно и ги задушете поотделно в олио. След това ги смесете и към тях прибавете яйцето.
Намажете лист фолио с масло, поставете половината от рибата върху него, поръсете с част от настъргания кашкавал и разпределете получената зеленчуково-яйчена комбинация.
Следва отново кашкавал и сложете второто парче скумрия. Притиснете и увийте плътно с фолиото.
Изпечете ястието във фурната за около 20 минути. Оставете да се охлади, без да развивате и отстранявате фолиото.
Добър апетит!
Снимка: topshef.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Печена скумрия със зеленчуци и кашкавал във фолио