Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
Необходими продукти:
- 2-3 средни картофа (около 350 грама)
- 180 - 200 грама пушена скумрия (може да замените с консервирана)
- 1 прясна краставица (около 100 грама)
- 1 кисела или кисело-сладка ябълка (около 100 грама)
- връзка зелен лук
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 0,5-1 супена лъжица лимонов сок (преценете според вкуса на ябълката)
- щипка захар
- сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност, обелете ги и нарежете на кубчета. Нарежете рибата на парчета.
Ябълката обелете и нарежете на малки кубчета и напръскайте с малко лимонов сок, а краставицата само нарежете отново на кубчета.
Смесете олиото и лимоновия сок, сложете щипка захар, сол и смлян черен пипер, разбъркайте хубаво.
Вместо соса, който се получава, може да използвате майонеза.
Изсипете картофите в подходяща купа/салатиера, добавете рибата, ябълката, краставицата и полейте със соса. Разбъркайте старателно салатата, като внимавате да не намачкате картофите.
Поръсете с нярязан зелен лук или друга зелена подправка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Скумрия плакия
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
Коментари към Картофена салата с пушена скумрия и ябълки