Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печена риба със спанак и чедър в млечен сос

Печена риба със спанак и чедър в млечен сос

Печена риба със спанак и чедър в млечен сос    - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама пушено филе от треска
  • 500 грама домати
  • 50 грама краве масло
  • 900 грама пресен спанак
  • 1 скилидка счукан чесън
  • 50 грама сирене чедър
  • щипка настъргано индийско орехче

За соса:

  • 2 супени лъжици пикантна горчица
  • 600 милилитра прясно мляко
  • 50 грама краве масло
  • 50 грама брашно
  • 100 грама настъргано сирене чедър


Начин на приготвяне:

Първо направете соса.

Сгорещете маслото в подходящ съд и в него запържете брашното за минута, като бъркате без прекъсване. След това свалете от огъня и без да прекратявате бъркането, добавете прясното мляко, вливайки го на тънка струя.

Върнете съда върху котлона и нека сместа заври на ниска температура. Оставете да се готви 2 минути и тогава в нея изсипете настърганото сирене чедър и горчицата.

Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте добре, свалете от огъня и оставете соса за момента.

Намачкайте скилидката чесън, спанака и доматите измийте и подсушете. Спанака почистете от твърдите части, доматите разрежете на четвъртинки.

В голям тиган сгорещете супена лъжица от маслото, в него сложете половината от листата и ги гответе на силен огън в продължение на две минути, разбърквайки непрекъснато. Изсипете спанака в сито и по същия начин постъпете с останалото количество суров.

Смесете двете порции и с ръце изстискайте, за да се отцеди излишната течност.

Сгорещете остатъка от маслото, в него запържете чесъна за 30 секунди, добавете доматите, гответе ги 2 минути и прехвърлете в тава заедно с отделилия се сок.

Накъсайте рибата на парчета, с които покрийте доматите. Върху тях разпределете равен слой от спанака и подсолете.

Полейте всичко със соса, заравнете повърхността, поръсете с настъргано сирене чедър и изпечете ястието във фурната за половин час (на 190 градуса).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниДиетиБотаникаЛайфстайлСпортИстория