Печена риба със спанак и чедър в млечен сос
Необходими продукти:
- 800 грама пушено филе от треска
- 500 грама домати
- 50 грама краве масло
- 900 грама пресен спанак
- 1 скилидка счукан чесън
- 50 грама сирене чедър
- щипка настъргано индийско орехче
За соса:
- 2 супени лъжици пикантна горчица
- 600 милилитра прясно мляко
- 50 грама краве масло
- 50 грама брашно
- 100 грама настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
Първо направете соса.
Сгорещете маслото в подходящ съд и в него запържете брашното за минута, като бъркате без прекъсване. След това свалете от огъня и без да прекратявате бъркането, добавете прясното мляко, вливайки го на тънка струя.
Върнете съда върху котлона и нека сместа заври на ниска температура. Оставете да се готви 2 минути и тогава в нея изсипете настърганото сирене чедър и горчицата.
Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте добре, свалете от огъня и оставете соса за момента.
Намачкайте скилидката чесън, спанака и доматите измийте и подсушете. Спанака почистете от твърдите части, доматите разрежете на четвъртинки.
В голям тиган сгорещете супена лъжица от маслото, в него сложете половината от листата и ги гответе на силен огън в продължение на две минути, разбърквайки непрекъснато. Изсипете спанака в сито и по същия начин постъпете с останалото количество суров.
Смесете двете порции и с ръце изстискайте, за да се отцеди излишната течност.
Сгорещете остатъка от маслото, в него запържете чесъна за 30 секунди, добавете доматите, гответе ги 2 минути и прехвърлете в тава заедно с отделилия се сок.
Накъсайте рибата на парчета, с които покрийте доматите. Върху тях разпределете равен слой от спанака и подсолете.
Полейте всичко със соса, заравнете повърхността, поръсете с настъргано сирене чедър и изпечете ястието във фурната за половин час (на 190 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Cymothoa Exigua: морският паразит хермафродит, който живее на езика на рибата
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
Коментари към Печена риба със спанак и чедър в млечен сос