Печена риба в млечен сос с горчица и къри
Необходими продукти:
1 килограм филе от риба по ваш избор
сол на вкус
За соса:
500 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици брашно
50 грама масло
2 чаени лъжици горчица (може зърнеста)
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица къри
черен пипер на вкус
100 грама настърган кашкавал (може пармезан)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера, изсипете брашното и бъркайте в продължение на 2 - 3 минути с дървена лъжица. Без да спирате да разбърквате, налейте млякото на тънка струя и варете до сгъстяване. Прибавете горчицата, червения и черния пипер, кърито, сол и разбъркайте всичко.
Измийте, подсушете и посолете филето. Налейте малко от соса на дъното на огнеупорен съд и подредете рибата. Поръсете с настърган кашкавал, залейте с останалия сос и поставете да се пече във фурната в продължение на 25 - 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
НовХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
ПРОМОФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- 10-дневна рибена диета
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- 7-дневна диета с риба
Коментари към Печена риба в млечен сос с горчица и къри