Печена палачинка с наденица
Необходими продукти:
- 225 грама брашно
- сол и черен пипер
- 3 яйца
- 300 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици зехтин
- 8 наденички
За соса:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 глави лук, нарязани на тънко
- 1/2 чаена лъжица горчица
- 500 милилитра бульон по избор
Начин на приготвяне:
Смесете брашното солта и черния пипер. Направете кладенец в средата и там чукнете яйцата. Разбъркайте, а след като се комбинират прибавете млякото. Готовото тесто покрийте и приберете в хладилник за 1 час.
Затоплете фурната на 200 градуса.
Карамелизирайте лука в зехтина за 15-20 минути, като го подправите с малко сол. Ако започне да прегаря, добавете малко вода в тигана.
Когато лукът е напълно готов, добавете горчицата и щипка черен пипер и бульона. Оставете да къкри за 10-15 минути, докато течността се редуцира.
Загрейте правоъгълна тавичка във фурната поне за 5-6 минути. Когато е добре сгорещена добавете зехтина и наденичките. Опечете наденичките, докато започнат да покафеняват, за около 10 минути.
Полейте наденичките с тестото и печете 30-35 минути.
Сервирайте с лучения сос и свежа салата по избор.
За Framar.bg: Данна Панджарова
източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Боб с наденица и кисело зеле
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Наденички с гъби и лук
Коментари към Печена палачинка с наденица