Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Печена палачинка с наденица

Печена палачинка с наденица

Печена палачинка с наденица - изображение

Необходими продукти:

  • 225 грама брашно
  • сол и черен пипер
  • 3 яйца
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 8 наденички

За соса:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на тънко
  • 1/2 чаена лъжица горчица
  • 500 милилитра бульон по избор

Начин на приготвяне:

Смесете брашното солта и черния пипер. Направете кладенец в средата и там чукнете яйцата. Разбъркайте, а след като се комбинират прибавете млякото. Готовото тесто покрийте и приберете в хладилник за 1 час.

Затоплете фурната на 200 градуса.

Карамелизирайте лука в зехтина за 15-20 минути, като го подправите с малко сол. Ако започне да прегаря, добавете малко вода в тигана.

Когато лукът е напълно готов, добавете горчицата и щипка черен пипер и бульона. Оставете да къкри за 10-15 минути, докато течността се редуцира.

Загрейте правоъгълна тавичка във фурната поне за 5-6 минути. Когато е добре сгорещена добавете зехтина и наденичките. Опечете наденичките, докато започнат да покафеняват, за около 10 минути.

Полейте наденичките с тестото и печете 30-35 минути.

Сервирайте с лучения сос и свежа салата по избор.

За Framar.bg: Данна Панджарова
източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимки