Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени наденички с хляб и боровинки

Печени наденички с хляб и боровинки

Печени наденички с хляб и боровинки - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама сурова наденица (използвайте само вътрешността)
  • 1/4 чаена чаша масло
  • 6 чаени чаши нарязан на ситно праз
  • 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • 2 чаени чаши нарязани стръкове целина
  • 4 чаени лъжици смес подправки за месо
  • 2 чаени лъжици сушен розмарин
  • 1 чаена чаша червени боровинки - сушени
  • 12 чаени чаши нарязан хляб на кубчета
  • 1 1/3 чаена чаша пилешки бульон
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Наденицата изпържете за 10 минути, до готовност, през това време я и надребнете.

Извадете я в чиния, а в същия тиган разтопете маслото. Добавете праза (може да използвате лук по желание), ябълките, целината и подправката. Гответе, докато омекнат - около 10 минути. Прибавете розмарина, боровинките и сготвената наденица. Разбъркайте в сместа и хлебните залъци, подправете със сол и черен пипер.

Сипете бульона и опечете на фурна за около 15 минути, докато хлябът покафенее и ястието придобие апетитен вид.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовини