Печени свински наденички с лук, чесън и домати
Необходими продукти:
- 5 свински наденички
- 2 глави салатен лук
- 6 скилидки чесън
- 350 грама чери домати
- 4 супени лъжици балсамов оцет
- 4 супени лъжици олио
- 4 супени лъжици нарязан босилек
- по 1/2 чаена лъжица черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Подредете наденичките в тава.
Нарежете скилидките чесън на тънки пластинки, а червения лук - на дебели полукръгчета и изсипете при наденичките. Полейте с олио, подправете и поставете във фурната (на 180 градуса) за 15-20 минути.
След това извадете тавата, в нея сложете чери доматите, налейте балсамовия оцет и върнете наденичките във фурната за още 15 минути.
Когато бъдат готови, поръсете ги с нарязан босилек и поднесете, докато са горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Тортила питки с наденица и яйца
- Наденички с гъби и лук
- Запечен боб с наденица и чесън
- Веган наденички
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Печени наденички с мед и горчица
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Кървава наденица Морчила
- Яхния с наденица и боб на тиган
Коментари към Печени свински наденички с лук, чесън и домати