Печени наденички със задушено кисело зеле
Необходими продукти:
- 4 наденички
- 500 грама кисело зеле
- 60 грама сланина
- 1 глава лук
- 250 грама говежди бульон
- краве масло
- 1 скилидка чесън
- 1 дафинов лист
- щипка зърна кимион
- щипка захар
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки кубчета лука и сланината. Изпържете ги в олио заедно със скилидката чесън и в края на приготвянето сложете щипка захар.
Налейте бульона, добавете дафиновия лист, кимиона, сол и черен пипер на вкус.
След това изсипете предварително измитото кисело зеле и нека всичко се задушава на слаб огън в продължение на час.
Изпечете наденичките на скара или във фурната. Поднесете ги с готовото кисело зеле.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: avstrija.at
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Рецепти за домашен бахур
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Как да си направим сполучливо кисело зеле (без саламура)
- Да отслабнем с кисело зеле
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Киселото зеле регулира чревната флора и бори рака
- Запечен боб с наденица и чесън
- Как да си направим кисело зеле
Коментари към Печени наденички със задушено кисело зеле