Печени наденички със задушено кисело зеле
Необходими продукти:
- 4 наденички
- 500 грама кисело зеле
- 60 грама сланина
- 1 глава лук
- 250 грама говежди бульон
- краве масло
- 1 скилидка чесън
- 1 дафинов лист
- щипка зърна кимион
- щипка захар
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки кубчета лука и сланината. Изпържете ги в олио заедно със скилидката чесън и в края на приготвянето сложете щипка захар.
Налейте бульона, добавете дафиновия лист, кимиона, сол и черен пипер на вкус.
След това изсипете предварително измитото кисело зеле и нека всичко се задушава на слаб огън в продължение на час.
Изпечете наденичките на скара или във фурната. Поднесете ги с готовото кисело зеле.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: avstrija.at
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Рецепти за домашен бахур
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Боб с наденица и кисело зеле
- Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
Коментари към Печени наденички със задушено кисело зеле