Персийска пролетна супа Аш-рештех
Необходими продукти:
- 100 грама нахут
- 100 грама червен боб
- 100 грама леща
- 300 грама пресен спанак, нарязан ситно
- две шепи оризово фиде
- две чаени лъжички куркума
- 3 глави червен лук, нарязани на полумесеци
- 5 скилидки чесън
- 1 стрък праз
- 1 връзка магданоз
- половин връзка пресен джоджен
- 1-2 стръка пресен кориандър
- 2 листенца прясна мента
- сол и черен пипер
- зехтин
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Боба, лещата и нахута накиснете във вода от вечерта и на другия ден ги сварете до готовност. В друг съд задушете лука, заедно с джоджена, куркумата и черния пипер.
Прибавете нарязаните ситно спанак, праз, магданоз, мента и кориандър. Задушете на тих огън за 15 минути и пресипете към ястието.
Разбъркайте и оставете да къкри до готовност. Към края на варенето прибавете оризовото фиде. След готовност отдръпнете супата, счукайте и овкусете с чесъна, разбъркайте.
Разпределете порции, гарнирайте със заквасена сметана и поднесете супичката топла.
Добър апетит!
Източник: www.mypersiankitchen.com
Снимка: www.buzzfeed.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба с орехи
- Градинска супа с киноа
- Лимонена супа с паста орзо и нахут
- Крем супа от нахут и спанак
- Бърза крем супа от боб и бекон
- Крем супа от сладки картофи с джинджифил, боб, маршмелоу и фъстъци
- Бобена чорба с бекон
Коментари към Персийска пролетна супа Аш-рештех