Патладжан с печени чушки

Необходими продукти:
- 2 патладжана, средни по размер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан на ситно
- 2 червени чушки, почистени от семената и нарязани на къси лентички
- 150 грама чери домати, нарязани на четвъртинки
- 1 наситнена скилидка чесън
- 1/2 чаена лъжица обикновена захар
- 2 супени лъжици оцет
- малка връзка босилек, накълцана на много ситно
за сервиране:
- 50-70 грама паста орзо
- 3 супени лъжици зехтин
- кората на 1 лимон
- 5 супени лъжици босилек, нарязан
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжана по дължина и посолете. Оставете за кратко, за да се отдели горчивият сок и подсушете с хартия.
Намажете отрязаната страна със зехтин.
Изпечете патладжана на грил тиган или на скара до готовност.
Междувременно, в малко зехтин изпържете лука, докато стане златист - за около 6-8 минути.
Добавете чушките и след 5 минути сложете чесъна и доматите. Гответе 3-4 минути и прибавете захарта и оцета. След 2 минути свалете от котлона и подправете със сол и пипер. Поръсете с малко босилек, като запазите една част за сервиране.
Върху патладжаните сложете от чушките. Поднесете върху канапе от орзо, поръсете с фино настърганата лимонова кора и полейте със струйка зехтин. Накрая поръсете с малко от отделения босилек.
Да ви е вкусно!
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
Коментари към Патладжан с печени чушки