Патладжани с извара, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 250 грама извара
- 100 грама кашкавал
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина (като оставите опашките) и сложете във вряща подсолена вода за 15-20 минути. Извадете ги в гевгир, за да се отцеди течността и оставете да се охладят. След това издълбайте месестата част и я намачкайте с вилица.
Смесете изварата с настъргания кашкавал, към тях добавете яйцето, чесъна, зелени подправки, намачканите патладжани, сол и разбъркайте.
Разпределете плънката в лодките, образували се от корите на зеленчуците. Подредете патладжаните в тава върху лист пергамент и изпечете за половин час във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
- Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал
Коментари към Патладжани с извара, кашкавал и чесън