Патладжани с извара, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 250 грама извара
- 100 грама кашкавал
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина (като оставите опашките) и сложете във вряща подсолена вода за 15-20 минути. Извадете ги в гевгир, за да се отцеди течността и оставете да се охладят. След това издълбайте месестата част и я намачкайте с вилица.
Смесете изварата с настъргания кашкавал, към тях добавете яйцето, чесъна, зелени подправки, намачканите патладжани, сол и разбъркайте.
Разпределете плънката в лодките, образували се от корите на зеленчуците. Подредете патладжаните в тава върху лист пергамент и изпечете за половин час във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Патладжани
- Рулца от патладжани със сирена в доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
Коментари към Патладжани с извара, кашкавал и чесън