Патладжани с извара, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 250 грама извара
- 100 грама кашкавал
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина (като оставите опашките) и сложете във вряща подсолена вода за 15-20 минути. Извадете ги в гевгир, за да се отцеди течността и оставете да се охладят. След това издълбайте месестата част и я намачкайте с вилица.
Смесете изварата с настъргания кашкавал, към тях добавете яйцето, чесъна, зелени подправки, намачканите патладжани, сол и разбъркайте.
Разпределете плънката в лодките, образували се от корите на зеленчуците. Подредете патладжаните в тава върху лист пергамент и изпечете за половин час във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Пържени патладжани с яйца и домати
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Патладжани с извара, кашкавал и чесън