Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Патладжани с извара, кашкавал и чесън

Патладжани с извара, кашкавал и чесън

Патладжани с извара, кашкавал и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 250 грама извара
  • 100 грама кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните, разрежете ги на две по дължина (като оставите опашките) и сложете във вряща подсолена вода за 15-20 минути. Извадете ги в гевгир, за да се отцеди течността и оставете да се охладят. След това издълбайте месестата част и я намачкайте с вилица.

Смесете изварата с настъргания кашкавал, към тях добавете яйцето, чесъна, зелени подправки, намачканите патладжани, сол и разбъркайте.

Разпределете плънката в лодките, образували се от корите на зеленчуците. Подредете патладжаните в тава върху лист пергамент и изпечете за половин час във фурната при 180 градуса.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаника