Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Патладжани с ароматна плънка, задушени в домати

Патладжани с ароматна плънка, задушени в домати

Патладжани с ароматна плънка, задушени в домати - изображение

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 1 скилидка чесън
  • 50 грама корен магданоз
  • 50 грама целина
  • по 1 чаена лъжица нарязани копър и кориандър
  • 1 домат
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Обелете кората на патладжаните, разрежете ги на две части по дължина и издълбайте вътрешността им. Получените "лодки-купички" сложете за 10 минути в подсолена вода, след което извадете и изцедете леко от течността.

Нарежете ситно месестата част, чесъна корена магданоз, целината, копъра и кориандъра. Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте и запържете в олио.

Напълнете патладжаните със сместа и ги подредете в тиган с нагорещена мазнина. Добавете доматите, които преди това сте обелили и накълцали ситно. Налейте малко вода (около 150 милилитра) и поръсете нарязани кориандър и копър. Затворете плътно съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 5 минути.

Преди да поднесете, полейте със соса, който се е получил по време на готвенето.

Може да консумирате патладжаните и топли, и студени.

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаника