Патладжани с ароматна плънка, задушени в домати

Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 1 скилидка чесън
- 50 грама корен магданоз
- 50 грама целина
- по 1 чаена лъжица нарязани копър и кориандър
- 1 домат
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете кората на патладжаните, разрежете ги на две части по дължина и издълбайте вътрешността им. Получените "лодки-купички" сложете за 10 минути в подсолена вода, след което извадете и изцедете леко от течността.
Нарежете ситно месестата част, чесъна корена магданоз, целината, копъра и кориандъра. Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте и запържете в олио.
Напълнете патладжаните със сместа и ги подредете в тиган с нагорещена мазнина. Добавете доматите, които преди това сте обелили и накълцали ситно. Налейте малко вода (около 150 милилитра) и поръсете нарязани кориандър и копър. Затворете плътно съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 5 минути.
Преди да поднесете, полейте със соса, който се е получил по време на готвенето.
Може да консумирате патладжаните и топли, и студени.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Ливанска разядка Мутабал
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Патладжан
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
Коментари към Патладжани с ароматна плънка, задушени в домати