Патладжани в карамел
Необходими продукти:
500 грама патладжани
1 сладка чушка
1 люта чушка
2 ч. л. сух кориандър
4 скилидки чесън
50 мл вода
50 мл лимонов сок
5 с. л. рафинирано слънчогледово олио
4 с. л. мед
10 грама сол
10 грама пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана по дължина на парчета, посолете обилно и оставете така за 1 час. Запържете нарязания чесън, извадете го от мазнината и го оставете в отделен съд. В същото олио налейте лимоновия сок, водата и меда. Нека заври, намалете котлона и оставете на него за около 7 минути.
Нарежете чушките и ги прибавете към медената смес. След това чесъна и кориандъра, разбъркайте. Свалете от котлона 1 минута след като всичко заври.
Отцедете парчетата патладжан, измийте ги под течаща вода и подсушете с хартиена кърпа. Изпържете ги от двете страни до полуготовност, посолете. Подредете в тигана с карамелената смес, разбъркайте, поръсете с магданоз и оставете на огъня за още 5 минути. След това извадете патладжаните в чиния, залейте ги с останалата смес, поръсете с нарязан магданоз. Сложете в хладилник. Сервирайте охладени.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- E150(a) Карамел обикновен
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- E150(c) Амонячен карамел
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Патладжани в карамел