Патладжанени рулца с кайма в доматен сос

Необходими продукти:
- 2-3 патладжана
- 1 връзка пресен лук
- 500 грама овкусена кайма
- 2 обелени моркова
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол, черен пипер
- 1 щипка чубрица
- 500 грама меки домати
- 1 глава лук
- 5 грама захар
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, подсушете и ги нарежете на филийки. Подсолете всяка и от двете страни. Бланширайте или ги запечете на грил тиган толкова, колкото да омекнат. Готовите патладжани оставете настрана и направете плънката.
Загрейте мазнина, в която запържете нарязания ситно пресен лук и настъргани моркови. Прибавете каймата и подправете с червен пипер, черен пипер, сол и чубрица. Охладете сместа и вземете по една филийка патладжан. Разпределете по една супена лъжица плънка върху всяка и завийте на рулца.
Подредете ги в намаслена тавичка и направете соса. Загрейте олиото, сгорещете го и запържете нарязан ситно стар лук. Настържете доматите, добавете ги и подправете със захарта, нарязания пресен магданоз и червения пипер.
Разбъркайте и оставете соса да къкри на слаб огън докато се редуцира. Изсипете го върху патладжанените рулца, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете ястието, гарнирано с прясно нарязани зелени подправки.
Добър апетит!
Снимка: www.descobreixmenorca.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Как да премахнете горчивия вкус на патладжана
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
Коментари към Патладжанени рулца с кайма в доматен сос