Пататник с тиквички
Необходими продукти:
- 1 праз
- 1 глава лук
- 1 супена лъжица масло
- 4-5 картофа, нарязани на ситни кубчета
- 350 грама тиквички, нарязани на кубчета
- сол и черен пипер на вкус
- щипка чесън на прах
- 6 големи яйца
Начин на приготвяне:
В тиган разтопете и сгорещете маслото, запържете праза и лука. Добавете нарязаните на ситно картофи и тиквички, подправете със сол, черен пипер и чесън на прах.
Разбъркайте и похлупете ястието. Междувременно разбийте яйцата, подсолете и налейте сместа в тигана. Намалете мощността на котлона, запечете и от двете страни около 8-10 минути всяка.
Използвайте голяма и плоска чиния, за да обърнете пататника по-лесно. След готовност поднесете топъл, гарниран с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.juanideanasevilla.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г 6203
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Пататник с тиквички