Пататник с масло, яйца и джоджен

Необходими продукти:
- 1 1/2 килограма картофи
- 2 глави лук
- 2 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици сух джоджен
- 4 яйца, леко разбити
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- Обелете картофите и ги настържете в голяма купа.
- Обелете лука и го настържете в същата купа.
- Добавете олиото, сухия джоджен и яйцата. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Подмажете дъното на кръгла тавичка с масло и поръсете с 2 супени лъжици брашно.
- Изсипете картофената смес и я притиснете с длани.
- Поръсете с останалите 2 супени лъжици брашно.
- Добавете няколко парченца масло и печете в продължение на 45 минути до златист цвят.
- Поднесете пататника топъл, гарниран с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: 196flavors.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Пататник с масло, яйца и джоджен