Пастет от домашно топено сирене с гъби
Необходими продукти:
1 килограм извара
200 грама масло
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
300 грама печурки
олио за пържене
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите ситно и ги изпържете в олио. Трябва да се изпари всичката течност. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Топено сирене си направете, разбивайки с блендер изварата, размекнатото масло, прясното мляко, содата и 1 чаена лъжица сол. Може да използвате и други подправки по ваш избор и на вкус.
Поставете съда със сместа на водна баня и варете около 15 минути, докато стане гладка (не забравяйте да бъркате).
Щом свалите от котлона, прибавете гъбите и оставете пастетът да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара и мляко с копър
- Панирани топени сиренца с боровинково сладко
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
- Пита с топено сирене и лук
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Руло от крема сирене с шунка, царевица и плънка от цели яйца
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
Коментари към Пастет от домашно топено сирене с гъби