Шоколадово топено сирене
Необходими продукти:
- 400-500 грама извара
- 50 грама масло
- 75 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сода бикарбонат (непълна)
- 100 грама шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете изварата и прясното мляко, добавете една непълна чаена лъжица сода за хляб и разбийте с блендер сместа, докато стане кремообразна.
Тогава прибавете маслото и поставете комбинацията на водна баня.
Бъркайте непрекъснато, а когато кремът се затопли, сложете захарта и шоколада. Щом се разтопят, свалете съда от котлона.
Прехвърлете шоколадовата маса в буркан и оставете на стайна температура. Когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника.
Вече си имате една неустоима шоколадова сладост, която може да намажете върху филийка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Сос от топено сирене с шунка (за палачинки)
- Топено сирене с подправки
Коментари към Шоколадово топено сирене