Паста ризони с пушена сьомга, грах и пармезан

Необходими продукти:
- 40 грама безсолно масло
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 2 1/4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 1/2 чаени чаши паста ризони /с формата на ориз/
- 2 чаени чаши замразен грах
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 185 грама пушена сьомга, нарязана на ситно
- сол и черен пипер на вкус
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Задушете лука и чесъна за около 2 минути, докато омекнат.
- Добавете брашното и гответе още 1 минута, като разбърквате, за да не загори.
- Прибавете половината мляко и непрекъснато бъркайте близо 20 секунди.
- Добавете останалото мляко, пилешкия бульон, пастата ризони и граха.
- След като сместа заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри около 5 минути, като разбърквате често.
- Отдръпнете тигана от котлона. Все още ще има повече сос, но пастата ще се сгъсти в следващите стъпки.
- Добавете настъргания пармезан, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- Прибавете сьомгата и отново разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
- Поднесете пастата ризони гореща, поръсена с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
Коментари към Паста ризони с пушена сьомга, грах и пармезан