Паста конкильони с рикота и доматен сос

Все по-разнообразни стават рецептите с паста. С това вкусно предложение, може да разнообразите макаронените черупки и да си доставите наслада за сетивата ви! Започваме!
Необходими продукти:
За пастата:
- 16 конкильони
- 3 супени лъжици свеж босилек
- 125 грама моцарела (една малка топка)
- 3 супени лъжици пармезан
За пълнежа:
- 150 грама рикота
- 125 грама моцарела
- 2 супени лъжици пармезан
- 16 листа свеж босилек
- сол и черен пипер
За соса от домати:
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън
- 800 грама нарязани домати от консерва
- свеж босилек
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Сварете пастата в подсолена вряла вода, за около 7-8 минути. Проверявайте я, за да не я преварите. Когато макароните са готови, леко сурови в средата (ал денте), ги извадете и изцедете добре. Уверете се, че не е останала никаква вода в черупките, защото тя може да ги превари. Оставете ги настрана.
За пълнежа смачкайте рикотата с вилица, добавете нарязаната на много ситни парченца моцарела и настъргания пармезан. Поръсете с малко сол и черен пипер и разбъркайте, за да се смесят добре съставките. Напълнете всяка една от 16-те черупки със сместа и отгоре поставете листо свеж босилек.
В добре загрят тиган пригответе соса. Сложете мазнината и пресованите скилидки чесън, запържете докато омекне. Добавете доматите и няколко листа босилек, подправете със сол и черен пипер, оставете да се задушава за 25 минути.
В дълбока тавичка разстелете част от доматения сос на дъното. Отгоре подредете напълнените макаронени черупки. Изсипете останалия сос, поръсете с пармезана, а най-отгоре сложете резени моцарела. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете за 35 минути. След като мине посоченото време, махнете фолиото и върнете във фурната за още 5 минути, докато сиренето се запече.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Паста Ала грича със сланина
- Паста пене с пилешки кюфтета
- Макарони в млечен сос със сирена
- Паста с песто от авокадо и кедрови ядки
- Супа минестроне с бекон
- Запечени макарони с кашкавал
Коментари към Паста конкильони с рикота и доматен сос