Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста конкильони с рикота и доматен сос

Паста конкильони с рикота и доматен сос

Паста конкильони с рикота и доматен сос - изображение

Все по-разнообразни стават рецептите с паста. С това вкусно предложение, може да разнообразите макаронените черупки и да си доставите наслада за сетивата ви! Започваме!

Необходими продукти:

За пастата:

  • 16 конкильони
  • 3 супени лъжици свеж босилек
  • 125 грама моцарела (една малка топка)
  • 3 супени лъжици пармезан

За пълнежа:

  • 150 грама рикота
  • 125 грама моцарела
  • 2 супени лъжици пармезан
  • 16 листа свеж босилек
  • сол и черен пипер

За соса от домати:

  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 800 грама нарязани домати от консерва
  • свеж босилек
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Сварете пастата в подсолена вряла вода, за около 7-8 минути. Проверявайте я, за да не я преварите. Когато макароните са готови, леко сурови в средата (ал денте), ги извадете и изцедете добре. Уверете се, че не е останала никаква вода в черупките, защото тя може да ги превари. Оставете ги настрана.

За пълнежа смачкайте рикотата с вилица, добавете нарязаната на много ситни парченца моцарела и настъргания пармезан. Поръсете с малко сол и черен пипер и разбъркайте, за да се смесят добре съставките. Напълнете всяка една от 16-те черупки със сместа и отгоре поставете листо свеж босилек.

В добре загрят тиган пригответе соса. Сложете мазнината и пресованите скилидки чесън, запържете докато омекне. Добавете доматите и няколко листа босилек, подправете със сол и черен пипер, оставете да се задушава за 25 минути.

В дълбока тавичка разстелете част от доматения сос на дъното. Отгоре подредете напълнените макаронени черупки. Изсипете останалия сос, поръсете с пармезана, а най-отгоре сложете резени моцарела. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете за 35 минути. След като мине посоченото време, махнете фолиото и върнете във фурната за още 5 минути, докато сиренето се запече.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиЗдравни съветиЛюбопитно