Паста конкильони с рикота и доматен сос
Все по-разнообразни стават рецептите с паста. С това вкусно предложение, може да разнообразите макаронените черупки и да си доставите наслада за сетивата ви! Започваме!
Необходими продукти:
За пастата:
- 16 конкильони
- 3 супени лъжици свеж босилек
- 125 грама моцарела (една малка топка)
- 3 супени лъжици пармезан
За пълнежа:
- 150 грама рикота
- 125 грама моцарела
- 2 супени лъжици пармезан
- 16 листа свеж босилек
- сол и черен пипер
За соса от домати:
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън
- 800 грама нарязани домати от консерва
- свеж босилек
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Сварете пастата в подсолена вряла вода, за около 7-8 минути. Проверявайте я, за да не я преварите. Когато макароните са готови, леко сурови в средата (ал денте), ги извадете и изцедете добре. Уверете се, че не е останала никаква вода в черупките, защото тя може да ги превари. Оставете ги настрана.
За пълнежа смачкайте рикотата с вилица, добавете нарязаната на много ситни парченца моцарела и настъргания пармезан. Поръсете с малко сол и черен пипер и разбъркайте, за да се смесят добре съставките. Напълнете всяка една от 16-те черупки със сместа и отгоре поставете листо свеж босилек.
В добре загрят тиган пригответе соса. Сложете мазнината и пресованите скилидки чесън, запържете докато омекне. Добавете доматите и няколко листа босилек, подправете със сол и черен пипер, оставете да се задушава за 25 минути.
В дълбока тавичка разстелете част от доматения сос на дъното. Отгоре подредете напълнените макаронени черупки. Изсипете останалия сос, поръсете с пармезана, а най-отгоре сложете резени моцарела. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете за 35 минути. След като мине посоченото време, махнете фолиото и върнете във фурната за още 5 минути, докато сиренето се запече.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Орзо с пилешко и спанак
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със зеленчуци
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Макарони с броколи, карфиол и млечен сос
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Коментари към Паста конкильони с рикота и доматен сос