Паста каватели с гъби, наденица и чушки

Необходими продукти:
- 220 грама паста кавалети
- 340 грама сурова наденица
- 1 чаена чаша нарязана тиквичка или патладжан
- 1 чаена чаша нарязани гъби на филийки
- 3/4 чаена чаша червена сладка чушка
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 220 грама доматен сос
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно босилек
- 1 супена лъжица свеж риган или 1 чаена лъжица сушен
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/ чаена чаша настъргано твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода, отцедете и оставете настрана.
В същото време изпържете патладжана, чушките, лука, чесъна и наденица, докато омекнат, а месото бъде готово.
Добавете доматените продукти, подправките и оставете сосът да ври за 10 минути.
Смесете пастата със соса, изсипете в тавичка за печене и поръсете със сиренето по избор.
Печете под фолио за около 35-40 минути, поръсено ястието. Допечете 5 минути без фолио, за да се запече сиренето.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Макарони в млечен сос със сирена
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Макаронена салата със сметана, бекон, грах и чушки
- Канелони с плънка от сирене и чесън в сос бешамел
Коментари към Паста каватели с гъби, наденица и чушки