Паста каватели с гъби, наденица и чушки
Необходими продукти:
- 220 грама паста кавалети
- 340 грама сурова наденица
- 1 чаена чаша нарязана тиквичка или патладжан
- 1 чаена чаша нарязани гъби на филийки
- 3/4 чаена чаша червена сладка чушка
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 220 грама доматен сос
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно босилек
- 1 супена лъжица свеж риган или 1 чаена лъжица сушен
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/ чаена чаша настъргано твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода, отцедете и оставете настрана.
В същото време изпържете патладжана, чушките, лука, чесъна и наденица, докато омекнат, а месото бъде готово.
Добавете доматените продукти, подправките и оставете сосът да ври за 10 минути.
Смесете пастата със соса, изсипете в тавичка за печене и поръсете със сиренето по избор.
Печете под фолио за около 35-40 минути, поръсено ястието. Допечете 5 минути без фолио, за да се запече сиренето.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Орзо с пилешко и спанак
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Паста каватели с гъби, наденица и чушки