Паста каватели с гъби, наденица и чушки

Необходими продукти:
- 220 грама паста кавалети
- 340 грама сурова наденица
- 1 чаена чаша нарязана тиквичка или патладжан
- 1 чаена чаша нарязани гъби на филийки
- 3/4 чаена чаша червена сладка чушка
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 220 грама доматен сос
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно босилек
- 1 супена лъжица свеж риган или 1 чаена лъжица сушен
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/ чаена чаша настъргано твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода, отцедете и оставете настрана.
В същото време изпържете патладжана, чушките, лука, чесъна и наденица, докато омекнат, а месото бъде готово.
Добавете доматените продукти, подправките и оставете сосът да ври за 10 минути.
Смесете пастата със соса, изсипете в тавичка за печене и поръсете със сиренето по избор.
Печете под фолио за около 35-40 минути, поръсено ястието. Допечете 5 минути без фолио, за да се запече сиренето.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Паста Ала грича със сланина
- Паста конкильони с рикота и доматен сос
- Паста пене с пилешки кюфтета
- Макарони в млечен сос със сирена
- Паста с песто от авокадо и кедрови ядки
- Супа минестроне с бекон
Коментари към Паста каватели с гъби, наденица и чушки