Пармезанова супа с пилешки кюфтенца
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 маруля сорт "градинска жлъчка"
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 1 стрък целина, нарязан на ситно
- 1 морков, обелен и нарязан
- 3 скилидки чесън, нарязани на филийки
- 250 милилитра пилешки бульон
- 1 дафинов лист
- кора от пармезан
- 1 пилешки гърди, нарязани (сварени предварително)
- 60 грама настърган пармезан
- 2 супени лъжици сметана
- 1 яйце
- щипка настъргано индийско орехче
- 2 супени лъжици свеж магданоз
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин и добавете марулята, лука, целината, моркова и разбъркайте. Задушавайте, докато зеленчуците омекнат, но не бива да променят цвета си - около 10 минути. Добавете бульона, дафиновия лист и пармезанова кора. Оставете да заври, след което намалете температурата и гответе около 45 минути.
Междувременно комбинирайте пилешкото, пармезана, сметаната, яйцето, индийското орехче и 1 чаена лъжица сол, подправете с черен пипер. Разбъркайте с яйце и смелете в блендер, прехвърлете сместа с торба с отрязано ъгълче.
Когато зеленчуците се сварят, започнете да добавяте от пилешките кюфтета, като изстисквате малко от сместа, директно в супата. Може да си помагате, като с нож "отрязвате" всяко кюфте. Оставете да къкри още 5-6 минути. Извадете дафиновия лист и пармезановата кора. Супата подправете на вкус и сервирайте с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пармезанова супа с пилешки кюфтенца