Паниран патладжан
Някои хора не обичат патладжан, но приготвен по правилния начин, той може да се хареса на всеки. Тук ви представяме една лесна идея за предястие - паниран патладжан.
Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме само около 25 минути. Да започваме!
Необходими продукти
- 2 супени лъжици олио
- 3 яйца
- 1 голям патладжан, обелен и нарязан на тънко
- 2 чаени чаши галета
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в малка купа, а в друг съд изсипете галетата. Сложете олиото в тиган и го загрейте на средно висока температура.
Потапяйте резените патладжан в яйцата, след това в галетата, и ги слагайте в горещото олио. Запържете по 2-3 минути от всяка страна, за да стане златисто-кафяв. Слагайте готовия патладжан да се отцежда върху кухненска хартия.
Може да поднесете готовото ястие със салата от домати. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за панирани и печени сърнели
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Домашна смес за панировка с пармезан и сусам
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Морски костур с горчица в орехова панировка
Коментари към Паниран патладжан