Панирано пилешко филе с пармезан и пресни билки
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици зехтин
За панировката:
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 яйца
- 2/3 чаена чаша галета
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици пресни билки, нарязани на ситно /мащерка, магданоз, розмарин и т.н./
Начин на приготвяне:
- Подправете пилешките филета от двете страни със сол и прясно смлян черен пипер.
- Изсипете брашното в голяма плитка чиния.
- В друга чиния смесете брашното, галетата, настъргания пармезан, солта, черния пипер и пресните билки.
- Разбийте яйцата в купа.
- Оваляйте пилешките гърди в брашно и отърсете излишъка.
- Потопете в разбитите яйца и оваляйте добре в пармезановата смес.
- Загрейте олиото и зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете филетата и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят.
- Обърнете и пържете още 2-3 минути.
- Поднесете панираните пилешки пържоли топли, гарнирани с лимонови резени и зеленчуци по избор.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Панирано пилешко филе с пармезан и пресни билки